Logg på for å laste ned PDF
Finansielle tjenester:

Corporate finance-tjenester og merverdiavgift

Med bakgrunn i en lagmannsrettsdom går artikkelen nærmere inn på merverdiavgiftsmessige problemstillinger relatert til corporate finance-tjenester. Artikkelen belyser hvorfor corporate finance-tjenester skaper utfordringer i forhold til avgiftsregelverket og trekker opp noen retningslinjer for avgiftshåndteringen av disse tjenestene.

Han har tidligere arbeidet i ca. fem år i Skattedirektoratets avgiftsavdeling, sist som underdirektør. Han har også vært dommerfullmektig i Larvik tingrett, og i april 2008 begynte han som fast advokat i DLA Piper.

Advokat

Bjørnar Elverhøy Michaelsen

Advokatfirma DLA Piper

Hun har jobbet med merverdiavgift og tilgrensende fagområder siden 2000. Hun har flere års erfaring fra avgiftsetaten før hun begynte som advokat i DLA Piper for fem år siden.]

Advokat

Marit Bonnevie Wollebæk

Advokatfirma DLA Piper

I forbindelse med DnBNOR-fusjonen i 2003 utførte de to verdipapirforetakene ABG Sundal Collier ASA og Carnegie ASA såkalte corporate finance-tjenester på hver sin side i fusjonen. Begge selskapene fakturerte sine kunder uten merverdiavgift. 4. mai i år kom Borgarting lagmannsrett til at selskapene skulle fakturert sine tjenester med avgift. Skattekontorets etterberegning av merverdiavgift med til sammen ca. 22,8 mill. kr ble derved stadfestet av lagmannsretten.