Logg på for å laste ned PDF

Rapporteringsforpliktelser - halvårsrapporten 2008

1. januar 2008 trådte nye regler om finansiell rapportering i kraft. Den kanskje største endringen for delårsrapporteringen i 2008 i forhold til 2007 er kravene til en halvårsrapport inneholdende en erklæring fra ansvarlige personer. Vi setter søkelyset på de nye reglene.

Statsautorisert revisor

Peggy Torgersen Berner

KPMGs Fagavdeling Revisjon og Regnskap

Artikkelen representerer forfatternes syn. KPMGs offisielle syn er ikke nødvendigvis sammenfallende med de syn det gis uttrykk for i denne artikkelen.

Statsautorisert revisor

Jan Aastveit

KPMGs Fagavdeling Revisjon og Regnskap

Ett element i EUs Financial Services Action Plan var det såkalte Transparency Directive - eller på norsk rapporteringsdirektivet. Rapporteringsdirektivet var, sammen med flere andre forhold, bakgrunnen for at verdipapirhandelloven ble «totalrenovert» i 2007. Rapporteringsdirektivet medførte flere endringer i rapporteringsforpliktelsene for børsnoterte foretak. I denne artikkelen ser vi nærmere på hva de nye reglene har å si for børsnoterte foretaks delårsrapportering. Vi kommer også med noen betraktninger rundt hvilke konsekvenser dette har for revisor hvis det skal avgis revisjonsberetning på halvårsregnskapet.