Logg på for å laste ned PDF
IFRS og oljeforetak del I:

Den valgte avskrivningsmetoden

Artikkelen tar for seg to viktige regnskapsmessige spørsmål i oljebransjen som har stor betydning for resultat og egenkapital. I del I ser vi på den valgte avskrivningsmetoden mens del II vil ta for seg den regnskapsmessige behandlingen av virksomhetsoverdragelser.

Siviløkonom/statsautorisert revisor

Ståle Christensen

Partner i KPMG

Selv om begge forfatterne er ansatt i KPMG, står artikkelen for forfatternes egen regning og representerer ikke nødvendigvis synspunktene til KPMG

Mads Hermansen

Manager i KPMG

Olje- og gassforetak med virksomhet i Norge har den senere tid fått betydelig oppmerksomhet. Interessen skyldes blant annet høy etterspørsel etter energi og vedvarende høye oljepriser. Den langvarige globale etterspørselen har medført økte investeringer av de store etablerte oljeselskapene. Når det i tillegg har skjedd omstrukturering av de største aktørene i bransjen, den siste ved sammenslåingen av Statoil og Hydro, er det ikke unaturlig at det skjer en nyetablering av mindre aktører i oljesektoren. I tillegg til de etablerte aktørene vil også de nye aktørene som regel ha ønske om global ekspansjon. Dette medfører en økning av internasjonale oppkjøp.