Logg på for å laste ned PDF
Kommisjonærstrukturer - del II:

Fastsettelse av engangsvederlag

Artikkelen drøfter om det ved restruktureringer til kommisjonærstrukturer mv. begrunnet i armlengdestandarden kan fastsettes/fikseres1 et engangsvederlag for overdragelse av virksomhet eller eiendeler, oppgivelse av forretningsmuligheter og lignende samt hvordan et slikt vederlag evt. kan beregnes.

Senior rådgiver

Bente Andreassen

Skattedirektoratet, Seksjon for revisjon

Senior skattejurist

Hanne Flood

Skattedirektoratet, Seksjon for revisjon

Selv om alle forfatterne er ansatt i Skattedirektoratet, står artikkelen for forfatternes egen regning og representerer ikke nødvendigvis synspunktene til Skattedirektoratet.

Senior rådgiver

Frank Lange

Skattedirektoratet, Seksjon for revisjon

Denne* Begrepet fiksering anvendes i dansk skattelitteratur og er blant annet forklart slik i boken Armlængdeprinsippet & Transfer pricing, Bundgaard og Wittenborg, Magnus Informatik AS, 2001, side 24: «Vilkårskorrektion vil typisk foretages gennem en fikserings- eller en værdikorrektion. Hvad angår førstnævnte, ligger heri, at den begunstigende part beskattes af den indkomst, som vedkommende har givet afkald på, men aldrig har realiseret, mens den begunstigede part beskattes af sin modtagne økonomiske fordel og tildeles et fradrag for en fiktiv betaling, såfremt det er tale om en i arten fradragsberettiget udgift.» artikkel er del 2 i en artikkelrekke på 3 vedrørende skattemessige problemstillinger knyttet til såkalte tax efficient supply chain management-strukturer (TESCM* På Ernst & Youngs norske hjemmeside finnes følgende beskrivelse: TESCM er en integrert multidisiplinær prosess, der skatteaspekter vurderes fortløpende og i tilknytning til reorganisering av prosessene i verdikjeden. Formålet er å maksimere cash flow etter skatt, og derved øke verdien for aksjonærene.).