Logg på for å laste ned PDF

Resultat- og avkastningsmåling for private equity-porteføljer

Nye investeringsformer kan medføre behov for nye nøkkeltall og alternative metoder for resultatmåling. I denne artikkelen blir de vanligste nøkkeltall for presentasjon og beregning av historiske investeringsresultater i Private Equity-porteføljer (PE) gjennomgått.

Jørn Gunnar Kleven (38) er Autorisert Finansanalytiker (AFA), CEFA, MBM (handelsøkonom) og har avlagt forsikringseksamen. Han er tidligere ansvarlig for bl.a. investeringsrapportering i KLP Forsikring og Storebrand Kapitalforvaltning ASA. Han er i dag controller i Eidsiva Vannkraft og leder av Norske Finansanalytikeres Forenings (NFF) komité for avkastningsmåling (GIPS komité). Han er norsk delegat i Regional Investment Performance Subcommittee for Europe, Middle-East and Africa (RIPS EMEA) og GIPS Council (Global Investment Performance Standards Council).

Autorisert finansanalytiker

Jørn Gunnar Kleven

Eidsiva Vannkraft

Som det fremgår i artikkelen, kan det i mange tilfeller være utfordrende å sammenligne historiske investeringsresultater på tvers av de etablerte og «nye» investeringsformene.