Logg på for å laste ned PDF

Bruk av IFRS i selskapsregnskapet - 2005

Sent i desember 2005 ble det åpnet for bruk av IFRS i selskapsregnskapet. For 2005 kunne selskapene velge mellom to «IFRS-språk»; full IFRS eller forenklet IFRS. Alle kunne velge å fortsette med tidligere praksis, norsk god regnskapsskikk. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de selskapene som valgte å benytte et av IFRS-språkene.

Statsautorisert revisor

Peggy Torgersen Berner

Direktør i KPMGs Fagavdeling Revisjon og Regnskap

Artikkelen står for forfatternes regning og representerer ikke nødvendigvis KPMGs offisielle standpunkt. Arbeidet med artikkelen er avsluttet 15.8.2006.

Statsautorisert revisor

Jan Aastveit

Direktør i KPMGs Fagavdeling Revisjon og Regnskap

Vi har sett på et utvalg av årsregnskapene til børsnoterte konsern, denne gangen med fokus på selskapsregnskapene. I forrige artikkel, som stod på trykk i Revisjon og Regnskap nr. 5. 2006, så vi på overgangseffekter fra NGAAP til IFRS. I denne artikkelen ønsker vi å se på hvem og hvor mange som har tatt i bruk et IFRS-språk i selskapsregnskapet og på hvordan IFRS-språket er tatt i bruk. Adgangen til å bruke såkalt forenklet IFRS var en overgangsordning for 2005 som kunne brukes i selskapsregnskapet for selskap i et børsnotert konsern.