Logg på for å laste ned PDF
Del I:

Internprising - rettslige rammer og prissettingen

Internprising er det mest aktuelle skattespørsmålet internasjonalt. I en serie på tre artikler tar forfatteren opp temaet for å gi brukerne et redskap til å forstå hvorfor temaet er viktig og hvordan man kan tilnærme seg det.

Advokat Ulf H. Sørdal arbeider hovedsakelig med nasjonal og internasjonal skatterett. Han har tidligere arbeidet i skatteetaten og var blant annet leder for den norske delen av Internprisavdelingen til Ernst & Young inntil mars 2004. Han har utstrakt erfaring med internprising i flernasjonale konsern. Advokatfirmaet DLA Nordic DA er tilknyttet DLA Group LLP som er et av verdens største advokatfirma med over 2.300 advokater i 21 land (www.dla.com). DLA Tax samarbeider med det globale uavhengige konsulentselskapet NERA Economic Consulting når det gjelder økonomiske analyser, samt forhandlinger og inngåelse av avtaler mellom skattytere og skattemyndigheter (www.nera.com).

Advokat

Ulf H. Sørdal

Partner i advokatfirmaet DLA Nordic DA.

Begrepet internprising («Transfer Pricing») benyttes her om fastsettelse av pris og avtalevilkår mellom parter som anses å ha en tilknytning nær nok til at denne tilknytningen kan påvirke pris og/eller avtalevilkår. En slik påvirkning kan føre til at inntekten blir forskjøvet mellom partene. Selve begrunnelsen for valgt internpris og hvilke priser som er akseptable er hovedtema for denne fremstillingen og vil bli belyst i en serie på tre artikler.