Logg på for å laste ned PDF
Utvikling av internasjonale revisjonsstandarder:

Samarbeid mellom offentlig og privat revisjon

Trenden internasjonalt er at nasjonale revisjonsstandarder tilpasses de internasjonale samtidig som det skjer en harmonisering av revisjonsstandarder innenfor offentlig og privat revisjon. I en stadig mer globalisert verden er det naturlig at også offentlige og private revisorer i Norge samarbeider når det gjelder standardsetting.

Kelly Ånerud er utdannet Master of Business Administration i International Management og Certified Public Accountant (tilsvarende statsautorisert revisor) fra USA. Hun er medlem i The American Institute of Certified Public Accountants. Kelly har også eksamen i personal- og organisasjonsutvikling, og er medlem i The Chartered Institute of Personnel and Development i UK. Hun har arbeidet som avdelingsdirektør i Riksrevisjonen siden 2002. Før dette hadde hun flere ledende stillinger innenfor PricewaterhouseCoopers i Norge og internasjonalt.

Certified Public Accountant

Kelly Ånerud

Avdelingsdirektør Riksrevisjonen og INTOSAIs representant i IAASBs arbeidsgruppe for ISA 230 - Dokumentasjon

International Organization of Supreme Audit Institutions (INTOSAI) er et globalt profesjonsorgan bestående av riksrevisjoner for land som inngår i FN. Dette organet har inngått et globalt samarbeid med International Federation of Accountants (IFAC). Innenfor IFAC fastsettes revisjonsstandarder av den internasjonale revisjonskomiteen - International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). Samarbeidet innebærer blant annet at eksperter fra INTOSAI inngår som medlemmer i IAASBs arbeidsgrupper. Disse gruppene jobber med utvikling av International Standards on Auditing (ISAene). Utvalgte representanter fra Riksrevisjonen i Norge deltar i dette arbeidet, noe som vil foregå over flere år.