Logg på for å laste ned PDF

Kostnadsfordeling og avgiftsplikt

Det vises til tidligere innlegg vedrørende dette tema, og jeg vil knytte noen kommentarer til advokat Per Ivar Skinstads kommentar til undertegnedes kommentarartikkel i Revisjon og Regnskap nr. 4-2003.

Jim Krüger Olsen

Fagpersoners deltakelse i debatten

Innledningsvis slår Skinstad fast at det ikke er troverdig når jeg som spesialrådgiver ved Oslo fylkesskattekontor understreker at artikkelen kun gir uttrykk for min personlige oppfatning. Det reises videre spørsmål om hvorvidt det er riktig av fylkesskattekontoret å delta aktivt i en debatt som denne, før det konkluderes med at det helt klart må være en fordel at avgiftsmyndigheten deltar i debatten. Jeg er ikke helt sikker på formålet med denne øvelsen, men for å berolige Skinstad kan jeg opplyse at jeg overhodet ikke er involvert i kontorets fortolkningsarbeid på merverdiavgiftsområdet. Dette er imidlertid uansett en lite interessant problemstilling, da det må anses om en selvfølge at en fagperson er berettiget til å målbære faglige meninger i et fagtidsskrift.

For øvrig er det på sin plass å presisere at jeg aldri har titulert meg som spesialrådgiver, men derimot som seniorrådgiver, selv om dette muligens ikke har noen betydning for Skinstads standpunkt.